Wegafsluitingen komende week

Komend weekend en volgende week zijn er op verschillende plekken in Waterland wegafsluitingen. Hieronder een overzicht: 

Afsluiting N247 Monnickendam-Noord
De N247 is dit weekend ten noorden van Monnickendam afgesloten voor verkeer, in verband met werkzaamheden aan het gemaal Monnickendam. De N247 is van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de kruising Kloosterdijk en de kruising Lagedijk/Hoogedijk in Katwoude. Voor het autoverkeer is een omleidingsroute ingesteld, zie afbeelding bovenaan deze pagina. 

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gratis gebruik maken van een veerpont. De veerpont vaart vrijdagmiddag vanaf 16:00 uur tot 22:00 uur. Op zaterdag en zondag vaart de veerpont tussen 06.00 en 22.00 uur. Op maandagochtend vaart de veerpont van 06.00 – 09.00 uur. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier: https://www.hhnk.nl/gemaal-monnickendam

Broek in Waterland
Vanaf maandag 27 maart wordt het Zuideinde in Broek in Waterland afgesloten voor verkeer, in verband met herbestratingswerkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid via de Eilandweg en de Cornelis Roelestraat, die tijdelijk veranderen in tweerichtingsverkeer. De werkzaamheden nemen 3 weken in beslag. In de weekenden is het Zuideinde wel toegankelijk voor verkeer.

Monnickendam / Zuiderwoude
Woensdagavond 29 maart is de Zeedijk ter hoogte van gemaal de Poel afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden duren van woensdagavond 19.00 uur tot donderdagochtend 05.00 uur. Verkeer van en naar Marken / Uitdam wordt omgeleid via Zuiderwoude en Broek in Waterland. Het Zuideinde is op deze woensdagavond toegankelijk voor verkeer.