Voorkom een boete, lever je vuurwerk in

Afbeelding van vuurwerk

Deze jaarwisseling is het afsteken van vuurwerk verboden. Om mensen in de gelegenheid te stellen om veilig afstand te doen van hun vuurwerk, kunnen inwoners uit de gemeente Waterland hun vuurwerk op  27 december zonder gevolgen inleveren bij een inleverpunt in Amsterdam. Dit kan anoniem en zonder consequenties. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot een maximum van 25 kilo per persoon.

Inleverpunten en tijden

Het inleverpunt is makkelijk per auto te bereiken. Het vuurwerk dient veilig vervoerd te worden. Dat wil zeggen zo veel mogelijk in de originele verpakking. Het is vanwege de veiligheid niet de bedoeling dat u met het openbaar vervoer naar een inleverpunt komt.

Locatie en tijd:

Zondag 27 december 10.00 uur tot 13.00 uur
Parkeerterrein achter de werf aan Volendammerweg 310 in Amsterdam Noord.

Veilig inleveren

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locatie met een geprepareerde wagen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen. Het bedrijf zal het vuurwerk vervolgens verpakken en het vervoer, de opslag en de uiteindelijke vernietiging organiseren.

Schertsvuurwerk toegestaan met jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is klein vuurwerk zoals sterretjes afsteken en knalerwten (categorie F1) wel toegestaan. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken.

 

Lees meer informatie over vuurwerk op de website van Rijksoverheid en de Politie.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk  

https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html