Visie op fietsen

Eind dit jaar gaat de provincie Noord-Holland, samen met de gemeenten Gemeente Amsterdam, Gemeente Waterland en Edam-Volendam en de Vervoerregio Amsterdam en omwonenden een visie opstellen voor het snelfietspad tussen Edam-Volendam en Amsterdam.

Eind dit jaar gaat de provincie Noord-Holland, samen met de gemeenten Gemeente Amsterdam, Gemeente Waterland en Edam-Volendam en de Vervoerregio Amsterdam en omwonenden een visie opstellen voor het snelfietspad tussen Edam-Volendam en Amsterdam. Het eerste deel van dit fietspad is voorzien tussen Monnickendam en de Wagenweg. Een snelfietsroute is een rechtstreekse route op langere afstanden (15 tot 20 kilometer) die steden en/of woonwerklocaties met elkaar verbinden.
We leggen snelfietsroutes aan op deels bestaande fietsroutes, die we slim met elkaar verbinden tot een doorlopend traject. De snelfietsroutes hebben glad asfalt, weinig obstakels en goede verlichting. Verder is er op snelfietsroutes zoveel mogelijk voorrang voor fietsers en weinig hinder van ander verkeer.

Voordelen voor fietsers

  • Tijdsbesparend: Voorrang voor de fietser; routes tot in hartje stad en weinig omwegen
  • Comfortabel: Flauwe bochten, vlak asfalt en lichte hellingen
  • Ruim: Ruimte om met zijn tweeën naast elkaar te fietsen én om in te halen
  • Veilig: Auto's en fietsers zo veel mogelijk gescheiden, brede en toegankelijke fietstunnels en goede verlichting
  • Herkenbaar: Eenduidige bewegwijzering en herkenbaar rood asfalt
  • Gezond: Fietsen is gezond!