Verkoop duurzame appartementen in volle gang

Alle 42 koopappartementen uit het project M’DAM die door Selfmade Living – een dochteronderneming van BMB ontwikkeling – worden ontwikkeld op de voormalige Kohnstammlocatie in Monnickendam, zijn in de eerste ronde toegewezen aan ingezetenen van de kern Monnickendam. De toewijzing is op 26 juni via loting door notarisbureau Appel Notarissen uitgevoerd.

In de gemeente Waterland is een grote vraag naar betaalbare huur- en koopwoningen. Als gevolg van de gemeentelijke toewijzingscriteria zijn de woningen in de eerste toewijzingsronde exclusief toegewezen aan personen met een binding met de gemeente Waterland (starters, ingezetenen, personen met economische of maatschappelijke binding). Ingezetenen van de kern Monnickendam kregen hierbij voorrang.

 

Grote belangstelling

De verkoop van de duurzame appartementen aan de Pierebaan ging op woensdag 17 juni van start, de inschrijving sloot op 24 juni. Ruim 300 belangstellenden hebben voor de deadline hun woningvoorkeuren via het online inschrijfformulier op de website kenbaar gemaakt. Circa 70% van alle belangstellenden voor M’DAM is afkomstig uit Monnickendam. De verkoopgesprekken zijn op dit moment in volle gang. Indien kandidaat kopers tussentijds afvallen, wordt de woning toegewezen aan een reserve-kandidaat.

 

Wonen in M’DAM

M’DAM wordt gebouwd op de locatie van de voormalige Prof. Dr. Ph. Kohnstammschool. Het in U-vorm ontworpen appartementencomplex is all-electric en is grotendeels van massief CLT-hout. De gevel bestaat deels uit traditioneel metselwerk. In totaal bestaat M’DAM uit 62 appartementen (42 koop- en 20 gereguleerde huurappartementen die worden aangeboden door Wooncompagnie). Het unieke appartementengebouw wordt een van de meest circulaire woongebouwen van Nederland. Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van een vernieuwend, hoogwaardig en oersterk houtbouwconcept. Meer info: www.woneninmdam.nl