Vakantiegroet burgemeester

Beste inwoners van Waterland,

Het afgelopen jaar was voor ons allen moeilijk. De beperkingen waren zwaar voor iedereen, jong en oud. Het schooljaar is anders dan anders verlopen, we moesten wennen aan het thuiskantoor; ons sociaal leven stond op een laag pitje, voor alleenstaanden was het extra moeilijk.

En nu staat de zomervakantie voor de deur. We kijken reikhalzend uit om er weer op uit te gaan, te genieten van het mooie weer en even geen werk, school of andere verplichtingen. De versoepelingen maken het inmiddels mogelijk dat we weer – op 1.5 meter- met elkaar kunnen proosten op het terras, dat we weer kunnen sporten bij onze sportclubs en dat we weer uit eten kunnen bij onze favoriete restaurants.

Voor mij staat de zomervakantie in het teken van de verhuizing. Het huis in Ouderkerk aan de Amstel waar ik 21 jaar heb gewoond moet leeg, een hele klus. Dan ga ik 3 maanden overbruggen in onder andere Broek in Waterland, voordat ik eind oktober mijn huis in Monnickendam in kan. Een vakantie heb ik nog niet geboekt, maar ik ga proberen wat tijd in Zeeland door te brengen. Uiteraard maak ik ook tijd vrij om te wandelen en te fietsen in onze prachtige omgeving, ik heb er zin in!

Gaat u op reis naar het buitenland, wees dan voorzichtig en zorg dat u op de hoogte bent van het laatste reisadvies (www.wijsopreis.nl).

Ik wens u een fijne, maar bovenal veilige, vakantie toe en hoop dat we elkaar na de zomer weer in alle gezondheid kunnen treffen ergens in Waterland!

Een zonnige vakantiegroet,

Marian van der Weele

Burgemeester