Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen voor leden Brandweer Zaanstreek-Waterland

Zaterdag 3 november ontvingen drie leden van het brandweerkorps Zaanstreek Waterland een Koninklijke Onderscheiding.

De heren Jan Bruijn, Gerard Lubrecht en Bart Moerman ontvingen deze onderscheiding tijdens de jaarlijkse brandweeravond van gemeente Waterland, voor hun hun vele vrijwillige verdiensten voor het korps. De lintjes werden uitgereikt door burgemeester Luzette Kroon, in aanwezigheid van familie en genodigden. Alle drie zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan Bruijn

Jan is 31 jaar als repressief brandweerman bij de post Broek in Waterland uitgerukt (1983-2015). Vaak in de functie van chauffeur pompbediende. Jan heeft zijn repressieve carrière dan wel afgerond maar is nog steeds actief binnen de brandweerpost Broek in Waterland als bestuurslid van de personeelsvereniging.

Gerard Lubrecht

Gerard heeft zijn taak als brandweerman 22 jaar (1993-2015) lang zeer serieus genomen en vond het belangrijk om op de hoogte te blijven van de technieken op brandweergebied. Door zijn werk als kraanmachinist beschikt Gerard over technisch inzicht dat goed van pas kwam bij diversen inzetten.Door zijn werk als kraanmachinist beschikt Gerard over technisch inzicht dat goed van pas kwam bij diversen inzetten.

Bart Moerman

De post Broek in Waterland heeft 26 jaar (1989-2016) gebruik mogen maken van de vrije tijd van Bart. Bart was jaren de technische man op het gebied van de tankautospuit. Hij zorgde er voor dat de auto op tijd bij de garage kwam voor APK of andere onderhoudsbeurten. Maar ook zelf nam hij gereedschap ter hand om te zorgen dat de tankautospuit tiptop in orde was.