Uitreiking Koninklijke Onderscheiding bij afscheid vrijwilliger SDOB

Tijdens de vrijwilligersdag van voetbalvereniging SDOB (Sterk door Onderling Begrip) in Broek in Waterland verraste burgemeester Marian van der Weele de heer J.J. (Joost)  Philippona (60 jaar) met een Koninklijke Onderscheiding. Vanwege zijn bijzondere verdiensten op het gebied van sport is de heer Philippona benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Philippona neemt na ruim 40 jaar afscheid van zijn vrijwilligerswerk bij SDOB. In deze jaren was hij actief als coach van de jeugdteams. Hij stopt nu als vaste trainer, maar blijft vrijwilliger. Hij wil zich inzetten voor de "minder mondige voetballertjes" en hen extra training geven. 

Naast de sportieve ontwikkeling van de jeugdleden behoorde ook de onderlinge samenwerking en fatsoen bij de training. Deze normen en waarden heeft de heer Philippona getracht ook mee te geven aan de ouders.

De heer Philippona was betrokken bij de 60-jarige en 75-jarige jubileumfeesten van de voetbalvereniging. Hij schreef mee aan het jubileumboek over deze jubilea: “van Knapenvereniging tot K.N.V.B.-club”. Daarnaast was hij redacteur voor het clubblad “de Geel-Zwarte Koerier”. De heer Philippona is in 2003 benoemd tot lid van verdienste van SDOB.

De heer Philippona was van 2011 tot 2024 voorzitter van de gymvereniging Sparta en is vanaf 2016 bestuurslid van de IJsclub Broek in Waterland.