Stemmentellers en reserve stembureauleden voor Tweede Kamer Verkiezingen gezocht

Het duurt nog ruim een maand tot de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november, maar de voorbereidingen zijn al begonnen. Gemeente Waterland is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen bijdragen aan een soepele verkiezingsdag. Iedereen van 18 jaar of ouder is van harte uitgenodigd om zich aan te melden als stemmenteller of reserve stembureaulid.

Stemmentellers
Nadat alle stemmen zijn uitgebracht, moeten deze geteld worden. Het tellen van de stemmen begint meteen nadat de stembureaus gesloten zijn: om 21.00 uur op woensdagavond 22 november. Het tellen duurt totdat de laatste stem geteld is. Wie deze avond komt meehelpen met stemmen tellen, ontvangt een vergoeding van 65 euro bruto. 

Reserve stembureauleden
Inmiddels hebben wij op alle 13 stembureaus vier stembureauleden en 1 voorzitter kunnen indelen, met dank aan onze vele vaste vrijwilligers die elkaar jaar weer hun bijdrage leveren. Hoewel er dus voldoende stembureauleden zijn, kan het altijd voorkomen dat stembureauleden op het laatste moment toch niet kunnen, bijvoorbeeld doordat zij ziek zijn. Daarom zijn wij ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen aanmelden voor de reservelijst voor stembureauleden. Als er dan iemand uitvalt, zullen wij u vragen tijdens de verkiezingsdag te helpen. Voor een gehele dag op het stembureau ontvangt u als stembureaulid 175 euro. Ook als stembureaulid helpt u mee met het tellen van de stemmen.

Aanmelden
Wilt u zich inzetten tijdens de verkiezingen en hiermee een steentje bijdragen aan onze democratie? Laat dit dan aan ons weten via verkiezingen@waterland.nl. Dan nemen wij contact met u op. Meer informatie hierover vindt u op www.waterland.nl/verkiezingen. U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden op https://waterland.stembureauportal.nl/nieuwe-leden/