Sinterklaasintochten in gemeente Waterland

Aankomend weekend komt Sinterklaas aan in het land én in onze gemeente. Hieronder een overzicht van de kernen waar Sinterklaas aankomt en wanneer. Veel plezier dit weekend! 

Monnickendam
Op zaterdag 18 november om 14.00 uur stapt Sinterklaas met zijn pieten aan wal in de binnenhaven van Monnickendam. Vanaf 13.15 uur begint het inzingen rond de binnenhaven dat wordt ondersteund door band Olympia – Con Brio. De presentatie is in handen van Mevrouw Anna. 

Broek in Waterland
Sinterklaas komt zondagmiddag 19 november om 12 uur aan op het Havenrak, waarna hij naar het Kerkplein gaat. Daarna zullen Sinterklaas en zijn pieten naar de Kerk gaan om daar het sinterklaasfeest te vieren samen met de kinderen.

Ilpendam
Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas naar Ilpendam. Rond 15.00 uur arriveert hij bij het oude kanaal, waarna een korte tocht door het dorp volgt. Daarna gaat hij naar Dorpshuis Ilpendam.

Marken
Sinterklaas komt aan in de haven van Marken op zaterdag 25 november rond 11.45 uur. Een half uur van te voren verzamelen de inwoners bij het Trefpunt om met muziekvereniging Juliana naar de haven te lopen om de Sint te verwelkomen. Na de aankomst loopt de stoet terug naar het dorpshuis voor kinderactiviteiten.

Dit jaar worden de Sint en zijn pieten bij iedere intocht hartelijk verwelkomd door burgemeester Marian van der Weele en kinderburgemeester Bo Weeting.