Programma nieuwjaarsbijeenkomst

We willen het nieuwe jaar graag samen met u inluiden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2023. Om elkaar te ontmoeten, onze goede voornemens te delen en te proosten op een gezond en bloeiend jaar voor Waterland. We hebben een mooi programma samengesteld, daarover leest u hieronder meer.

We pakken de nieuwjaarsbijeenkomst dit jaar groots aan met als locatie de Grote Kerk van Monnickendam. Na ontvangst door het college volgt de toespraak van burgemeester Marian van der Weele. Ook wordt bekend gemaakt welke wensen uit de wensboomactie vervuld gaan worden. 

Het jaar 2022 was een bijzonder jaar. Vier Waterlanders vertellen hierover. Boelie Vis uit Ilpendam vertelt over het winnen van de prestigieuze Emmy Award, Erwin van Altena uit Marken spreekt over de ‘Sijtje Boes Experience’, Pieter Paul Verheggen en Lotte van Schoonhoven uit Ilpendam vertellen over de bijzondere stichting die samen met dorpsgenoten is opgericht om de dorpswinkel in Ilpendam te redden. Als laatste vertellen Valentijn Bras uit Broek in Waterland en Erin Bouwen uit Zuiderwoude over hun inzet om Oekraïense vluchtelingen onderdak te bieden in Waterland.

De avond wordt muzikaal omlijst door Carla Leurs en Michael Hesselink van de Muziekschool Waterland. 

Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd, dit wordt deels verzorgd door Waterlanders die de afgelopen jaren de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. Ook zijn er diverse stands met informatie over onder andere de festiviteiten van de Slag op de Zuiderzee, 6 minuten Waterland, het Waterlands Archief en Vluchtelingenwerk. De GGD/Brijder daagt u uit een quiz te spelen en verzorgt heerlijke alcoholvrije drankjes.

Wij kijken ontzettend uit naar de nieuwjaarsbijeenkomst en hopen u daar te ontmoeten.  Aanmelden is niet nodig.

Datum: maandag 9 januari 2023
Tijd: Ontvangst 19.30 uur
Locatie: Grote Kerk Monnickendam