Parkeren en vragen rondom Slag op de Zuiderzee

Vanwege de festiviteiten rondom de viering van de Slag op de Zuiderzee zijn diverse verkeersmaatregelen in de binnenstad van Monnickendam genomen.

De verkeersmaatregelen betreffen een parkeer- en inrijverbod in bepaalde gebieden. Zie hiervoor:Verkeersmaatregelen ivm SODZ.

Parkeren bewoners

Vanwege het parkeerverbod in het evenementengebied kan het op de parkeerplaatsen drukker zijn dan normaal. Voor inwoners uit de binnenstad van Monnickendam zijn twee parkeerterreinen beschikbaar gesteld; het Bolwerk (grote Kerk) en op het Galgeriet. Bewoners hebben hierover een brief gekregen met instructies met daarbij een parkeersticker voor hun auto. De parkeerplaats op het Bolwerk is alleen toegankelijk voor inwoners uit het evenementengebied op vertoon van een parkeersticker. Het parkeerterrein op het Galgeriet naast de Bierderij is een extra openbare parkeerplaats voor alle inwoners. Kunt u lopend of met de fiets komen, dan raden wij dat ten zeerste aan. 

Parkeren bezoekers

Bezoekers van de festiviteiten kunnen hun auto parkeren op 3 grote parkeerplaatsen: Overleek, Hemmeland en Katwoude. Deze parkeerplaatsen worden aangegeven met matrixborden langs de N247 en de Waterlandse Zeedijk. Vanaf de parkeerplaatsen is het ongeveer 10 minuten lopen naar het stadscentrum.

 

Veelgestelde vragen

Ik ben slecht ter been, waar kan ik parkeren nabij het centrum?
Geef dit aan bij de poortwachter van de stadspoort. Er is geen speciale parkeergelegenheid voor mindervaliden. U kunt uw auto in het centrum, maar buiten het evenementengebied parkeren.

Waar kunnen inwoners van het oude centrum parkeren?
Inwoners in het evenementengebied (autovrij) hebben een alternatieve parkeerplaats toegewezen gekregen op het Bolwerk (Grote Kerk) waar zij op vertoon van daarvoor bestemde sticker mogen parkeren.

Kan ik een sticker kopen om te kunnen parkeren op de parkeerplaats in de binnenstad?
Stickers zijn niet te koop.

Kan ik met de auto nog naar de winkeliers in de binnenstad?
Tot 12:00 uur is de binnenstad open voor verkeer. Na 12:00 uur is enkel bestemmingsverkeer toegestaan. Winkels zijn ten alle tijde toegankelijk! Alleen kan het zijn dat u niet overal voor de deur kunt parkeren dus een stukje moet lopen.

Waar kunnen bezoekers parkeren tijdens de feestweekenden?
Via bebording buiten Monnickendam worden bezoekers naar de parkeergelegenheden geleid. 

Ik werk in de binnenstad, kan ik nog naar mijn werk toe met de auto?
Werkt u in de binnenstad? Dan bent u bestemmingsverkeer en heeft u toegang. Echter is het evenementengebied vanaf 12:00 uur enkel te voet bereikbaar.

Waar kan ik mijn auto parkeren als ik in de binnenstad werk?
Buiten het evenementegbied om kunt u op de gebruikelijke plaatsen parkeren. Daarnaast is er er extra parkeergelegenheid gecreëerd naast de Bierderij.

Is de toegangsmunt een eenmalige aanschaf?
Je betaalt eenmalig €3,50 voor een toegangsmunt en hebt dan alle dagen toegang.

Waar kan ik een toegangsmunt kopen?
Je kunt een munt kopen bij de Stadspoort zelf of bij Nimo boek en VVV kantoor op de middendam.

Is het Hemmeland bereikbaar voor recreatie?
Het Hemmeland blijft bereikbaar.