Praat mee over parkeren in de binnenstad van Monnickendam

De gemeente Waterland wil graag op 23 november met inwoners en ondernemers uit de binnenstad van Monnickendam in gesprek over parkeren (in en rond de binnenstad van Monnickendam). Door de ontwikkeling van het Galgeriet wordt ook het parkeren in de binnenstad nader beschouwd. Om het parkeren in de binnenstad, op het Galgeriet en in de parkeergarage op het Galgeriet als totaal optimaal te laten functioneren is een passende parkeeroplossing nodig die voor beide gebieden op elkaar aan moet sluiten.

Adviesbureau Antea heeft recentelijk (afgelopen zomer) een parkeeronderzoek in de binnenstad uitgevoerd. In dit onderzoek is bekeken wat het parkeergedrag en de parkeerbehoefte in de binnenstad nu is. De uitkomsten van dit onderzoek wil de gemeente met de bewoners en ondernemers van de binnenstad van Monnickendam bespreken zodat deze input meegenomen kan worden in het uiteindelijke advies voor een passend parkeerbeleid. 

Waarom deelnemen aan deze avond?

Tijdens de informatieavond delen wij de eerste uitkomsten vanuit de laatste parkeermetingen met u en willen wij graag in beeld brengen of deze uitkomsten overeenkomen met de ervaringen van de bewoners en ondernemers uit de binnenstad van Monnickendam.  
Wij zijn ons ervan bewust dat er in het verleden vaker onderzoeken zijn geweest naar het parkeren in de binnenstad. Deze hebben, op een paar kleine aanpassingen na, nooit tot een binnenstad brede oplossingen geleid. De ontwikkeling van het Galgeriet is aanleiding dit opnieuw te onderzoeken.   

Hoe kan ik mij aanmelden?

De digitale informatieavond is voor inwoners en ondernemers van de binnenstad en vindt plaats op maandag 23 november om 19:30 uur. De avond duurt tot 21:00 uur. Meldt u zich aan via dit formulier. Aanmelden kan tot en met 18 november.
U ontvangt na 18 november van ons de gegevens om deel te nemen aan de digitale sessie in Zoom.