Open Monumentendag 10 & 11 september

Gemeente Waterland doet mee aan de Nationale Open Monumentendag op zaterdag 10 september en zondag 11 september tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Tijdens de Open Monumentendag openen monumenten in heel Nederland hun deuren (vaak gratis) voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Stichting Promotie Waterland, Vereniging Oud Monnickendam en de Historische Vereniging Broek in Waterland. Met deze dag willen zij de aandacht voor monumenten vergroten, door Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Monnickendam

Weten welke monumenten er allemaal meedoen in onze Monnickendam? Download dan de brochure van Stichting Promotie Waterland hieronder:

PDFFlyer Open Monumentendag

Broek in Waterland

De historische vereniging Broek in Waterland organiseert ook een aantal rondleidingen. U kunt de monumenten, behoudens de Nederlands Hervormde Kerk, uitsluitend onder leiding van een gids in groepsverband bezoeken. 

Op zaterdag 10 september starten er rondleidingen vanaf de Kerk om 11.00, 14.00 en om 15.30 uur.
Te bezichtigen zijn: De Nederlands Hervormde Kerk op Kerkplein 13, Pand Vereniging Hendrick de Keyser op Leeteinde 4-6 en de Theekoepel op De Erven 3.

Op zondag 11 september starten er rondleidingen vanaf de Kerk om 11.00, 14.00, en om 15.30 uur
Te bezichtigen zijn: De Nederlands Hervormde Kerk op Kerkplein 13, Pand Vereniging Hendrick de Keyser op Leeteinde 4-6, Het Broekerhuis op Leeteinde 16 en de Theekoepel op De Erven 3.

Let op! 
U dient zich voor de rondleidingen van te voren per mail of telefoon op te geven. Dit kan vanaf zondag 4 september tot uiterlijk vrijdag 9 september. In verband met de toegankelijkheid van de monumenten kunnen de groepen niet groter zijn dan 15 personen. Beperkte beschikbaarheid, dus meld u snel aan!
Geeft u daarbij aan met hoeveel personen u wenst te komen op welke dag en welke tijd, dit kan via email: emilstove@planet.nl of tel: 06 - 13585891.