Officiële opening gemeentewerf Katwoude

Eerste volledig duurzaam pand voor gemeente Waterland

Dinsdag 26 november 2019 is de nieuwe gemeentewerf officeel geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Astrid van de Weijenberg en Willem Breedijk van Bouwmaatschappij Buitenhuis B.V. Met dit volledig duurzame pand beschikken de medewerkers van de buitendienst van gemeente Waterland over een fijne, comfortabele werkplek. Gemeente Waterland is trots op het resultaat.

Hoog ambitieniveau duurzame en circulaire bouwmaterialen
Voor het ontwerp is samen met de buren gekeken hoe het gebouw het beste in de karakteristieke, landelijke omgeving kon worden ingepast.Ook is ingezet op het gebruik van duurzame en circulaire materialen. Voorbeelden daarvan zijn houten binnenkozijnen, biobased (afkomsitg uit de natuur) isolatiematerialen zoals vlas en cellulose en vloerafwerkingen en dakpannen van recycled materiaal. Wethouder Astrid van de Weijenberg is trots op het resultaat. “Dat een gemeentelijk pand zo duurzaam is gebouwd, is voor gemeente Waterland een primeur. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven want op verzoek van FSC Nederland hebben wij ons aangemeld voor de Duurzaam Bouwen Awards. Ook heb ik een oorkonde in ontvangst mogen nemen voor opname van het gebouw in een Materialenpaspoort. Dat betekent dat bij een eventuele sloop precies kan worden nagegaan uit welke materialen het pand is opgebouwd en welke materialen eventueel kunnen worden hergebruikt. En ik ben blij dat onze medewerkers van de buitendienst nu een fijne werkplek hebben! ”

Ook Willem Breedijk is content met het resultaat. “De samenwerking met M@@T architechten en adviseurs en gemeente Waterland is soepel verlopen waardoor we er in geslaagd zijn het pand ondanks een krappe planning op tijd op te leveren. Ook voor ons is het bijzonder om met dit soort dfuurzame en circulaire materialen te werken. Dat hoort ook zeker tot onze ambities en sluit aan bij het toekomstigbestendig bouwen. Wij feliciteren gemeente Waterland dan ook van harte met deze mooie accommodatie.“