N247 in augustus twee weekenden dicht

Een landkaart met daarop omleidingsroute

Vrijdagavond 20 en 27 augustus wordt de N247 ten noorden van Monnickendam tussen de kruising Nieuwendam en de kruising Lagedijk/Hoogedijk (Katwoude) voor al het verkeer in beide richtingen afgesloten. Maandagochtend 23 en 30 augustus is de N247 voor beide richtingen weer open.

Sinds begin 2020 is er uit opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) gestart met de bouw van het nieuwe gemaal in de Nieuwendam, iets ten noorden van de afslag Monnickendam-Noord. Voor heiwerkzaamheden wordt de N247 eind augustus twee weekenden afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

 

N247 afsluiting weg

N247 openstelling weg

Weekend 1:

Vrijdagavond 20 augustus 19.00 uur

Maandagochtend 23 augustus 6.00 uur

Weekend 2:

Vrijdagavond 27 augustus 19.00 uur

Maandagochtend 30 augustus 6.00 uur

Omleidingsroute autoverkeer

Verkeer komend uit Amsterdam richting Edam/Volendam/Hoorn zal worden omgeleid via de N235 (Ilpendam-Purmerend), de A7 (oprit 4, Purmerend-Zuid naar afrit 6, Purmerend-Noord) en de N244 naar de N247 ter hoogte van Edam/Volendam. Komend uit de richting Katwoude/Edam/Volendam is de omleiding in omgekeerde richting. De omleidingsroute wordt met de bekende gele verwijzingsborden aangegeven. 

Veerpont voor voetgangers en (brom)fietsers

Voor voetgangers en (bromfietsers) vaart er tijdens de weekendafsluitingen een gratis pont tussen de Buitendijk en de Kloosterdijk (Purmer Ee). In verband met de voorbereidende werkzaamheden wordt het fietspad langs de N247 aan de oostzijde vrijdagmiddag afgesloten en vaart de pont vanaf 16.00 uur tot 22.00 uur. Op zaterdag en zondag vaart de pont tussen 06.00 en 22.00 uur. 

Nood- en hulpdiensten en EBS-lijndiensten

 Met de Veiligheidsregio en EBS is overeengekomen dat hulpdiensten en bussen tijdens deze weekenden wel vrije doorgang hebben. Tijdens de sluitingsweekenden rijdt de EBS-lijndienst tijdelijk als zondagdienst. De bushalte Katwoude/Jaagweg is alleen vanuit het noorden beschikbaar. Mensen uit Monnickendam kunnen via de pontverbinding op de Purmer Ee bij de bushalte komen.