Milieustraat weer open vanaf maandag 23 maart

Vanaf maandag 23 maart is de milieustraat aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend weer geopend. Er gelden aangepaste openingstijden en op zaterdag blijft de milieustraat gesloten. Er is een verkeersregelaar aanwezig, inrijden vanuit richting N244 is niet mogelijk en bezoekers moeten afstand houden van medewerkers en andere bezoekers.

Tijdens openingstijden wordt er een beperkt aantal bezoekers (minder dan regulier) toegelaten op de milieustraat. De zaterdagen zijn vaak de drukste dagen op de milieustraat. Het is dan doorgaans te druk om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te kunnen garanderen. Daarom kiest de gemeente ervoor om de milieustraat op zaterdagen voorlopig te sluiten. Vooralsnog vervalt ook de zaterdagopenstelling voorafgaand aan Tweede Paasdag.

Aangepaste openingstijden 

Maandag     9:00 tot 12:00 uur en 12:30 tot 15:45 uur
Dinsdag t/m vrijdag 7:30 tot 12:00 uur en 12:30 tot 15:45 uur
Zaterdag (en zondag) gesloten

Verkeer

Bezoekers afkomstig van de N244 worden door een verkeersregelaar omgeleid via de Flevostraat naar de Van IJsendijkstraat. Invoegen vanaf de N244 is dus niet mogelijk. In de Van IJsendijkstraat staat een verkeersregelaar die de toestroom tot de milieustraat reguleert. Als gevolg van bovenstaande maatregelen ontstaat er mogelijk een langere wachtrij op de Van IJsendijkstraat. Bezoekers moeten hier rekening mee houden en op tijd naar de milieustraat gaan en niet op het laatste moment voor sluitingstijd.

Grofvuil aanmelden

De gemeente roept inwoners van Waterland op om vooraf te bedenken of het handig en nodig is om zelf naar de milieustraat te rijden. U kunt uw bezoek voor een periode uitstellen. Het alternatief is om een afspraak te maken om grofvuil thuis te laten ophalen. Dit gaat ten laste van het budget afvalstoffen maar is voor u geheel kosteloos. Hiervoor kan men tijdens kantooruren bellen met het algemene telefoonnummer (0299) 658 585.

Oproep aan bezoekers

Houd bij het bezoeken van de milieustraat rekening met de geldende maatregelen: houd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere bezoekers en begroet elkaar met een glimlach. Volg aanwijzingen op van de verkeersregelaar en heb geduld als het druk is. Alleen als iedereen zich houdt aan deze instructies kan de milieustraat openblijven. Wij rekenen en vertrouwen op uw begrip.