Milieustraat (grofvuil) per 1 augustus naar Purmerend

Per 1 augustus 2019 sluit de milieustraat Galgeriet in Monnickendam. Bewoners van Waterland kunnen vanaf die datum hun grofvuil brengen naar de Milieustraat Purmerend, Van IJsendijkstraat 186, 1442 LC Purmerend. Bij de milieustraat brengt u o.a. grof huishoudelijk afval, grof tuinafval/snoeiafval, klein chemisch afval, meubilair, elektronische apparaten, bouw- en sloopafval en puin.

Verhuizing noodzakelijk
De verhuizing van de milieustraat is noodzakelijk omdat de huidige locatie vrijgemaakt wordt voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Galgeriet. Het Galgeriet wordt herontwikkeld tot woon, werk- en winkelgebied. Op de huidige locatie aan het Galgeriet zijn gemeentewerf (personeel en materieel) en milieustraat gezamenlijk gevestigd. Dit wordt per 1 augustus gesplitst. De gemeentewerf verhuist naar een nieuwbouwlocatie aan de Hoogedijk in Katwoude. Een nieuwe milieustraat is bij deze gemeentewerf helaas niet mogelijk. Daarom is, voor voorlopig vijf jaar, gezocht naar een alternatief. Van alle onderzochte mogelijkheden biedt het uitbesteden van de milieustraat aan de gemeente Purmerend de meeste voordelen.

Ruimere openingstijden
De gemeente realiseert zich dat deze verhuizing voor veel bewoners betekent dat zij verder moeten rijden als zij grofvuil wegbrengen. Het voordeel van de milieustraat Purmerend is wel, dat de openingstijden ruimer zijn.
Op maandag van 9.00 tot 12.00 uur en 12.30 tot 15.45 uur, dinsdag t/m vrijdag van 7.30 tot 12.00 uur en 12.30 tot 15.45 uur en op zaterdag van 8.30 tot 14.30 uur.

Hoe werkt het bij de Milieustraat Purmerend?
Inwoners van Waterland moeten zich bij het brengen van hun grofvuil zoals gebruikelijk legitimeren met paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. De milieustraat Purmerend is niet toegankelijk voor tractoren en vrachtauto’s. Kinderen onder de twaalf jaar mogen in verband met de veiligheid de auto niet verlaten op de milieustraat.

Grofvuil ophaalregeling
De grofvuil ophaalregeling blijft zoals u die gewend bent. Na aanmelding kunnen bewoners hun grofvuil laten ophalen. Kijk op www.waterland.nl/grofvuil of bel (0299) 407 671.
 
Extra service: twee keer per jaar aanbiedmoment van grof tuinafval/snoeiafval
Nieuw wordt de mogelijkheid om in de kernen Ilpendam, Broek in Waterland en Monnickendam grof tuinafval/snoeiafval aan te bieden. Deze service wordt twee keer per jaar, gedurende een week, aangeboden. Dit gaat dit najaar van start en bewoners worden nog nader geïnformeerd. In Marken is al een systeem voor grof tuinafval.

Meer informatie
Alle bewoners hebben vorige week een brief in de bus gekregen over de verhuizing van de milieustraat. Meer informatie op www.waterland.nl/milieustraat of bel met de gemeente (0299) 658 585.