Milieustraat (grofvuil) per 1 augustus naar Purmerend

Gemeentewerf (personeel en materieel) naar Katwoude.

Per 1 augustus 2019 sluit de milieustraat Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. Bewoners van Waterland kunnen vanaf die datum hun grofvuil brengen naar de Milieustraat Purmerend, Van IJsendijkstraat 186, 1442 LC, Purmerend.

Verhuizing noodzakelijk

De verhuizingen van de gemeentewerf en milieustraat zijn noodzakelijk omdat de huidige locatie vrijgemaakt moet worden voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Galgeriet. Het Galgeriet wordt herontwikkeld tot woon, werk- en winkelgebied. Op de huidige locatie aan het Galgeriet zijn personeel, materieel en milieustraat gezamenlijk gevestigd. Dit gaat per 1 augustus gesplitst worden. De gemeentewerf (personeel en materieel) gaat verhuizen naar een nieuwbouwlocatie aan de Hoogedijk in Katwoude. Een nieuwe milieustraat (wegbrengen van grofvuil) is bij deze gemeentewerf op korte termijn helaas niet mogelijk. Daarom is, voor voorlopig vijf jaar, gezocht naar een alternatief. Van alle onderzochte mogelijkheden biedt het uitbesteden van de milieustraat aan de gemeente Purmerend de meeste voordelen. De oplossing is financieel het meest gunstig en er zijn geen ingrijpende maatregelen of investeringen/vergunningen nodig.

Ruimere openingstijden

Het voordeel van de milieustraat Purmerend zijn de ruimere openingstijden. Op maandag van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.45 uur, Dinsdag t/m vrijdag van 7.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.45 uur en op zaterdag van 8.30 tot 14.30 uur. Daarnaast blijft de grofvuil ophaalregeling van kracht in Waterland. Na aanmelding kunnen bewoners hun grofvuil één keer per maand laten ophalen.

Meer informatie

Voor meer informatie: www.waterland.nl/milieustraat. Door middel van een communicatiecampagne worden bewoners geattendeerd op de verhuizing.

PDFAffiche milieustraat.pdf