Meld u aan als stembureaulid!

Vanwege het coronavirus worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 maatregelen getroffen om de verkiezingen goed te laten verlopen.

Zo zijn twee stemlokalen in Waterland ook al op 15 en 16 maart open om mensen met een verhoogd risico de kans te geven rustig te stemmen. Alle stembureaus voldoen aan de coronaregels; zo is er voldoende ruimte gecreëerd om 1.5 meter afstand te houden en er is toezicht bij de entree opdat er niet teveel mensen tegelijk naar binnen gaan. Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, wordt het aantal leden per stembureau uitgebreid van minimaal 3 naar minimaal 4. Daarnaast zijn er veel reserveleden en tellers nodig.

Meer stembureauleden nodig; meld u aan als stembureaulid

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvangt u een vergoeding van de gemeente en u krijgt een maaltijdvergoeding. Medewerkers van een stembureau krijgen vooraf een gratis (digitale) training van de gemeente, die zij met goed gevolg moeten afronden. U kunt de test overdoen tot u een voldoende scoort.
Er zijn verschillende taken op het stembureau. U kunt zich aanmelden voor de hele dag of alleen ’s avonds als teller. Voor meer informatie of om u aan te melden mail naar verkiezingen@waterland.nl of bel het Klant Contact Centrum van de gemeente tel 0299-658 585. Meld u aan voor 1 maart 2021.

Waarom stembureaulid worden?

Als stembureaulid levert u juist nu een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorgt u dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen.