Meerdere tuinen door jongeren opgeknapt tijdens eerste editie Tuintjesproject

Verschillende tuinen in gemeente Waterland zijn door jongeren opgeknapt in de eerste editie van het ‘tuintjesproject’. Jongeren konden zich bij jongerenwerk Waterland opgeven om tijdens de herfstvakantie voor een zakcentje bij ouderen of kwetsbare mensen klusjes in de tuin te doen. Deze ouderen hadden zich bij WelzijnWonenPlus gemeld na een oproep.

Al snel stroomden de eerste aanmeldingen binnen, hierop konden afhankelijk van het soort klusjes en de kern waarin de ouderen en jongeren woonachtig waren een aantal matches worden gemaakt. Aanmeldingen kwamen zowel uit Monnickendam, Ilpendam en Broek in Waterland!

In een regenachtige herfstvakantie ging het project van start. De jongeren kwamen in oude broeken en stevige schoenen die vies mochten worden en kregen daarnaast nog werkhandschoenen en een t-shirt.  Jongerenwerk en WelzijnWonenPlus gingen met de jongeren mee. Al snel werd duidelijk dat er weinig uitleg nodig was, er werd direct goed aangepakt! Na ongeveer een uur was er zichtbaar resultaat; tuinen waren weer onkruid- en bladvrij, planten waren overgepot en (tuin)afval was uit de weg geruimd. Dit zorgde in sommige tuinen zelfs voor meerdere volle kliko’s.

Het project zorgde niet alleen tot tevredenheid over de opgeknapte tuinen, maar ook voor verbinding tussen jong en oud. Vanwege dit succes wordt dit project in ieder geval in de meivakantie herhaald! Ouderen met een tuin én jongeren die een zakcentje willen verdienen uit alle kernen in Waterland kunnen zich hier alvast voor opgeven. Opgeven kan via WelzijnWonenPlus op 0299-650 480 tussen 10.00 en 12.00 uur of waterland@welzijnwonenplus.nl .