Maand voor senioren en veiligheid

Afbeelding Hendrik Groen

April is de maand van Senioren en Veiligheid. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt.

Maak het ze niet te makkelijk 

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleger en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Helaas zijn ouderen vaak het doelwit van deze oplichters. 


Acteur Kees Hulst bekend van het programma ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ is ambassadeur van de campagne Senioren en Veiligheid. “Als acteur in ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ zie ik hoe graag senioren het heft in eigen handen nemen. Zij kunnen veel zelf doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden, maar hebben daarvoor wel de juiste informatie nodig. Daarom steun ik als ambassadeur graag de campagne, want samen met de overheid maken wij ouderen het oplichters natuurlijk niet te makkelijk!”. 

In de brochure die u hieronder kunt openen of downloaden, worden deze verschillende van criminaliteit besproken en krijgt u tips om dit te voorkomen. Het gaat bijvoorbeeld om: hulpvraagfraude (bijvoorbeeld via Whatsapp), een babbeltruc, maar ook online veiligheid wordt behandeld. Daarnaast staan hier tips in om woninginbraak te voorkomen. Ook zullen we de komende weken via social media extra aandacht aan de diverse vormen van oplichting besteden.

Download de brochure, zodat u geen slachtoffer wordt van deze oplichters. 

PDF Brochure Senioren & Veiligheid


Nog meer informatie? Op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl vindt u allerlei filmpjes over deze vormen van criminaliteit en hoe dit te voorkomen.