Lissy Sundermeijer, beste voorlezer van Waterland

Lissy Sundermeijer, winnaar voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd ging in Waterland ondanks corona dit jaar gelukkig toch door. Digitaal, door middel van filmpjes. Vier scholen stuurden van hun schoolkampioenen zo’n filmpje in. De jury koos Lissy Sundermeijer van De Havenrakkers in Broek in Waterland als beste. De voorleeswedstijd wordt georganiseerd door Karmac Bibliotheek.

Lezen is leuk en door de Nationale Voorleeswedstrijd wil Stichting Lezen dat laten zien. Veel scholen in Waterland haken daarbij aan en zij kozen van groep 7 of 8 hun beste voorlezer. Dat waren Romy Duif van de Van Randwijkschool in Ilpendam, Timon de Fretes van De Blauwe Ster in Monnickendam, Lissy Sundermeijer van De Havenrakkers en Kas Haertlein van De Gouwzee. De jury bestond uit twee wethouders van de gemeente Waterland, Ton van Nieuwkerk en Astrid van de Weijenberg. Zij bekeken met veel plezier alle filmpjes. En ook zij maakten een filmpje waarin ze vertellen wat ze van de voorlezers vonden en wie de winnaar is geworden.
Voorlezen doe je voor publiek. Belangrijk is dus dat de luisteraars het ook leuk vinden. De jury vond Lissy daar het best in geslaagd. Zij keek vaak om zich heen, ze fronste, en lachte en sleepte iedereen mee met het verhaal ‘De regels van Floor’. De twee jongens hadden allebei een heel moeilijk en spannend boek gekozen. Ze deden het heel goed en voerden de spanning goed op. Timon, ‘De Grijze Jager’, fluisterde en verhief zijn stem. Kas liet de hoofdpersonen uit ‘Kruistocht in spijkerbroek’ goed tot leven komen. Romy tenslotte liet iedereen meegenieten met ‘Geronimo Stilton’. We zijn nog steeds benieuwd hoe het afloopt: wie stond er nu achter die deur.

Ben jij ook benieuwd hoe dit verhaal afloopt? Bestel het boek dan snel bij jouw bibliotheek, www.karmacbibliotheek.nl

De winnaar Lissy gaat binnenkort meedoen aan de kwartfinale en zal daar de gemeente Waterland vertegenwoordigen.
Veel succes en plezier Lissy!