Koninklijke Onderscheiding voor de heer Rob Schröder

Koniklijke onderscheiding uitgereikt aan raadslid van Waterland

Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Waterland wordt afscheid genomen van raadslid R. (Rob) Schröder uit Monnickendam. Voor zijn jarenlange inzet voor de samenleving als volksvertegenwoordiger ontvangt de heer Schröder een Koninklijke Onderscheiding. Het lintje wordt uitgereikt door burgemeester L.M.B.C. Wagenaar-Kroon. Deze uitreiking vindt plaats op donderdag 14 december 2017 om 19.30 uur in de raadszaal van de gemeente Waterland, aan het begin van de raadsvergadering.  

Nadere informatie over de gedecoreerde is te vinden in de bijlage.

De meeste onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de Algemene Gelegenheid, beter bekend als de lintjesregen. Een uitreiking kan echter ook plaatsvinden tijdens een Bijzondere Gelegenheid in de loop van het jaar, indien er een rechtstreeks verband bestaat tussen de verdiensten waarvoor iemand wordt voorgedragen en de speciale datum van uitreiking. In dit geval het aftreden als raadslid.

 

Informatie gedecoreerde de heer R. (Rob) Schröder uit Monnickendam

14-3-2002/5-6-2003     -  lid raadscommissies Ruimtelijke Ordening en Milieu en Algemene Zaken en Economie
5 juni 2003 – heden    - raadslid voor de fractie VVD
25-11-2010/15-5-2014  - plaatsvervangend voorzitter voorbereidende vergadering gemeenteraad
maart 2006/heden       - fractievoorzitter


Als voorzitter van de stichting Stadsrechten Monnickendam was hij in 2005 één van de drijvende krachten van de organisatie van het grote festijn “Monnickendam 650 jaar stadsrechten”. Deze stichting is nog steeds actief en organiseert evenementen voor de Waterlandse inwoners. De stichting heeft de inwoners van de gemeente Waterland het markante beeld De Monnik geschonken. Deze staat op een beeldbepalende plaats in de stad.