Kick off Cleanup Week Waterland

Waterland Cleanup Week

Kinderburgemeester Bibi Meister en wethouder Astrid van de Weijenberg hebben vandaag het officiële startsein gegeven voor de Cleanup Week Waterland die van 24 mei tot en met 31 mei plaatsvindt.

De bedoeling is dat in deze cleanup Week heel Waterland zwerfafvalvrij wordt door de inzet van enthousiaste vrijwilligers die met hun afvalgrijpers de buurt schoonmaken. Meer dan 400 bewoners hebben zich al ingeschreven voor deze challenge en zij hebben hun afvalgrijper bij een van de deelnemende winkeliers opgehaald.

Kinderburgemeester Bibi doet ook van harte mee met deze actie, ze heeft een tiktok fimpje gemaakt dat getoond werd op alle scholen. Kinderen worden in dat filmpje uitgedaagd om ook zwerfafval te gaan rapen en daarvan vooral een leuk tiktok filmpje te maken. Kinderburgemeester Bibi: “Tijdens de verkiezingen voor het kinderburgemeesterschap heb ik aangegeven dat ik het milieu en duurzaamheid heel belangrijk vind. Ik wilde hierover iets organiseren voor kinderen, maar door corona kon dat helaas allemaal niet doorgan. Maar dit oprapen van zwerfafval vind ik ook erg belangrijk. Ik weet dat veel kinderen zich ergeren aan troep op straat en in de natuur; dus raap het op en gooi het weg.”

Wethouder Astrid van de Weijenberg: “Geweldig dat zoveel inwoners zwerfafvalpakker zijn geworden. In deze coronatijd gaan mensen wat vaker een ommetje maken en kunnen nu gelijk hun grijper meenemen. We organiseren dit jaar voor het eerst een Cleanup Week Waterland en de inwoners die meedoen mogen hun afvalgrijpers houden. Ik hoop natuurlijk dat deze vrijwilligers ook na 31 mei af en toe de omgeving in trekken en zwerfafval opruimen.”