Invoering verschillende blauwe zones binnenstad Monnickendam

Op 1 mei 2018 heeft het college besloten om 11 parkeerplaatsen op het Verenigingsplein in Monnickendam aan te wijzen als een blauwe zone.

De blauwe zone is één van de resultaten van de enquête rondom het verkeersplan binnenstad Monnickendam die eerder dit jaar is gehouden. De blauwe zone geldt op maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. De maximale parkeerduur is anderhalf uur.

Naast de blauwe zone worden er zogenaamde “kortparkeerplaatsen” in de binnenstad aangebracht. Deze kortparkeerplaatsen zijn bedoeld voor winkelend publiek en er kan hier maximaal een half uur geparkeerd worden. Op de volgende locaties komen kortparkeerplaatsen: Noordeinde (tegenover huisnummer 39), Gooische Kaai (tegenover huisnummer 1) en Haringburgwal (tegenover huisnummer 6).

Door het instellen van een maximale parkeertijd van anderhalf uur op het Verenigingsplein en een halfuur voor de overige locaties worden automobilisten die lang willen parkeren gedwongen aan de rand van de binnenstad te parkeren. Hierdoor is er meer ruimte voor winkelend publiek en bezoekers van de binnenstad. U hoeft geen ontheffing aan te vragen voor de blauwe zones.  Voor de blauwe zone (vanaf 15 juli 2018) heeft u alleen een (blauwe) parkeerschijf nodig.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen, opmerkingen en/of aandachtspunten? Geeft u die dan aan ons door via: verkeer@waterland.nl. Graag met als onderwerpstitel “invoering blauwe zones binnenstad Monnickendam”.