In oktober N247 twee weekenden afgesloten

Sinds begin 2020 is er uit opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) gestart met de bouw van het nieuwe gemaal in de Nieuwendam, iets ten noorden van de afslag Monnickendam-Noord. Om de werkzaamheden vlot en veilig uit te voeren wordt de N247 in oktober twee weekenden afgesloten voor al het doorgaande verkeer. 

UPDATE: 

De beoogde weekendafsluitingen van de N247 voor het bouwen van het gemaal in Monnickendam worden uitgesteld.

Het HHNK geeft in een brief aan omwonenden en betrokkenen aan dat cruciale mensen zijn weggevallen om nog aan de startvoorwaarden te voldoen.  Ze nemen het zekere voor het onzekere en stellen de werkzaamheden van de weekenden uit tot begin 2021.

 

Op vrijdagavond  wordt de N247 ten noorden van Monnickendam tussen kruising Nieuwendam en kruising Lagedijk/Hoogedijk (Katwoude) voor al het verkeer afgesloten. De kruispunten zijn voor lokaal verkeer nog wel beschikbaar. Op maandagochtend oktober is de N247 in beide richtingen weer open.  

  N247 afsluiting weg N247 openstelling weg
Weekend 1: Vrijdagavond 9 oktober 19.00 uur Maandagochtend 12 oktober 05.00 uur
Weekend 2: Vrijdagavond 23 oktober 19.00 uur Maandagochtend 26 oktober 05.00 uur

 

Omleidingsroute autoverkeer
Verkeer komend uit Amsterdam richting Edam/Volendam/Hoorn zal worden omgeleid via de N235 (Ilpendam-Purmerend), de A7 (oprit 4, Purmerend-Zuid naar afrit 6, Purmerend-Noord) en de N244 naar de N247 ter hoogte van Edam/Volendam. Komend uit de richting Katwoude/Edam/Volendam is de omleiding in omgekeerde richting. De omleidingsroute wordt met d bekende gele verwijzingsborden aangegeven. 

Veerpont voor voetgangers en (brom)fietsers
Omdat de Nieuwendam helemaal is afgesloten en een omleiding voor voetgangers en (brom)fietsers te lang zou worden, is besloten om tijdens de weekenden van de afsluiting een veerpont te laten varen. Deze vaart tussen de Buitendijk en Kloosterdijk. De pont start vrijdagmiddag om 16.00 uur en vaart tot 22.00 uur. Op zaterdag en zondag vaart de pont tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Vanwege de werkzaamheden op het fietspad vaart de pont op maandagochtend op beide data ook tussen 06.00 en 09.00 uur.  De veerdienst is gratis. 

Nood- en hulpdiensten en EBS-lijndiensten 
In overleg met de Veiligheidsregio en EBS is besloten dat zij tijdens deze weekenden door het werkterrein worden geleid. De normale lijndienst rijdt dan tijdelijk als zondagdienst. De bushalte “Katwoude” is beschikbaar, maar helaas is lopen in de richting Monnickendam-Noord niet mogelijk. Vanaf de bushalte kunt u met de pont naar Monnickendam. (en vice versa)