Gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022

Wilt u meebepalen over de toekomst van de gemeente? Dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen 2022 een mooie kans om uw stem te laten horen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen kiest u welke raadsleden in de gemeenteraad komen. De raadsleden beslissen de komende vier jaar over de plannen van de gemeente.

Drie dagen
In verband met de coronamaatregelen is gekozen om de stemdagen te verspreiden over drie dagen: 14, 15 en 16 maart 2022. U kunt zelf kiezen op welke dag u gaat stemmen. Let op: niet alle stembureaus zijn drie dagen geopend! Voor de locaties en openingstijden van de stembureaus gaat u naar: www.waterland.nl/verkiezingen2022.

Volmacht stemmen
Wanneer u niet in de gelegenheid bent om zelf te gaan stemmen - bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie – dan kunt u een andere kiezer machtigen om voor u een stem uit te brengen. Dit heet stemmen bij volmacht. U kunt een schriftelijke volmacht aanvragen tot uiterlijk 11 maart 17:00 uur (schriftelijk of aan het loket).

Vervangende stempas
Uiterlijk 2 maart ontvangt u uw stempas in de brievenbus. Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u bij uw gemeente een vervangende stempas aanvragen. Dit kan ook uiterlijk tot en met 11 maart 17:00 uur (schriftelijk of aan het loket).

We zien u graag op 14, 15 of 16 maart op het stembureau bij u in de buurt.

Belangrijk dat u stemt, want Elke Stem Telt!