Gemeenteraad Waterland neemt afscheid

Tijdens de raadsvergadering van 29 maart 2022 werd er afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden van gemeente Waterland. Gabriëlle Bekhuis (D66), Beate Janssen van Raaij (PvdA), Jaïro Oranje (VVD), Simon Verbeek (CDA), Jaap Wortel (GroenLinks) en Dorothy Borghardt-De Kat (WaterlandNatuurlijk) keren niet terug in de gemeenteraad.

Burgemeester Marian van der Weele sprak alle vertrekkende raadsleden toe en bedankten hen voor hun inzet van de afgelopen vier jaar. “De raadsleden van de gemeente Waterland zijn ongelofelijk loyaal aan de verantwoordelijkheid die ze van de kiezer hebben gekregen. Van de zes vertrekkende raadsleden zijn er drie die ook het wethouderschap hebben bekleed en na deze functie weer gemeenteraadslid werden. Simon Verbeek was 40 jaar politiek actief, dat is ongeëvenaard. Jaap Wortel 14 jaar, Gabriëlle Bekhuis 12 jaar, Beate Jansen van Raay 8 jaar en Jaïro Oranje 7 jaar. Niet alleen deze indrukwekkende loyale staat van dienst is opmerkelijk, ook de betrokkenheid bij de kwesties die er speelden en de bijdrage die allen leverden aan het inhoudelijk debat. Dat ging er soms fel aan toe, maar deze raadsleden zorgden stuk voor stuk dat er ook gezocht werd naar verbinding na een fel debat. We zullen hun inbreng en persoonlijkheid missen”, aldus Marian van der Weele.

Dorothy Borghardt-De Kat werd in verband met haar lange staat van dienst als raadslid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft zich de afgelopen 20 jaar ingezet voor gemeente Waterland.

 

Bijschrift bij afbeelding:
Bovenste rij v.l.n.r.: Simon Verbeek, Jaap Wortel, Gabriëlle Bekhuis
Onderste rij v.l.n.r.:
Beate Janssen van Raaij, Jaïro Oranje, Dorothy Borghardt-De Kat