Gemeente Waterland organiseert opschoonactie voor zwerfafval

Op zaterdag 18 maart vindt de Landelijke Opschoondag plaats. Op deze dag gaan vrijwilligers samen de straat op om zwerfafval aan te pakken. Ook de collega’s van de buitendienst van gemeente Waterland en wethouder Harm Scheepstra steken die dag de handen uit te mouwen en maken onder andere het Hemmeland vrij van zwerfafval. Hiermee laten zij zien een schone omgeving belangrijk te vinden en daar ook graag iets extra’s voor te willen doen.

Harm Scheepstra, wethouder Openbare Ruimte: ‘Met deze opschoonactie willen wij Waterlanders enthousiast maken om te zorgen voor een schone leefomgeving. We hopen inwoners te stimuleren om bijvoorbeeld tijdens een wandeling met de hond of een hardlooprondje rondzwervend vuil op te pakken en in de prullenbak te gooien. Zo houden we samen Waterland schoon!’.

 Pak jij ook iets op?
Iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag: alleen of samen met de buurt, vereniging, bedrijf, wijk of vrienden. Zo doet Hengelsportvereniging Vislust uit Monnickendam bijvoorbeeld ook mee! Opruimen kan overal in de gemeente, in je eigen straat, de speeltuin of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken maakt de buurt al schoner. Uiteraard hopen we dat iedereen die eerder een afvalgrijper van gemeente Waterland heeft ontvangen, deze weer uit de kast pakt en meehelpt.

 Samen steken we samen de handen uit de mouwen en zorgen we voor een schoon Waterland.