Gemeente Waterland ondersteunt Team Sportservice voor jong en oud!

Beweegalternatieven voor jong en oud(er)

Jong en oud(ers) bewegen online met Team Sportservice

Team Sportservice brengt jong en oud in beweging. Ook digitaal! Nu het niet mogelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten, hebben de vakleerkrachten en buurtsportcoaches beweegchallenges ontwikkeld die online te volgen zijn. Via het YouTube kanaal van Team Sportservice Zaanstreek-Waterland kun je direct aan de slag.

Alternatief beweegprogramma

Nu alle beweegactiviteiten van Team Sportservice vanwege de maatregelen tegen het COVID-19 virus zijn afgelast, betekent het dat zij het reguliere aanbod moeten aanpassen. Rosa Schouten, buurtsportcoach: ‘Omdat het juist nu van het grootste belang is dat men zo gezond mogelijk en fit blijft, heeft Team Sportservice gezocht naar beweegalternatieven’. Zo zijn er challenges ontwikkeld voor jongeren. Zij worden 5 dagen per week door een vakleerkracht gym uit de regio uitgedaagd om mee te doen aan diverse uitdagende opdrachten. Voor de senioren en ouders met kinderen zijn er twee keer per week oefeningen te volgen.

Filmpjes via YouTube en Facebook

Team Sportservice Zaanstreek-Waterland en Team Sportservice West-Friesland zijn buurregio’s van elkaar. Diverse initiatieven worden gezamenlijk opgepakt. Het YouTube kanaal is daar een voorbeeld van. De beweegchallenges zijn te vinden op ons YouTube kanaal: Team Sportservice West-Friesland & Team Sportservice Zaanstreek-Waterland. De updates zijn te volgen via onze Facebookkanaal (facebook.com/teamsportservicezaanstreekwaterland).

Overzicht op onze website

Op de website van Team Sportservice Zaanstreek-Waterland is een handig overzicht gemaakt van beweegalternatieven per doelgroep. Voor de doelgroep ouderen is daarbij een splitsing gemaakt tussen rustige beweegoefeningen en intensievere. Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld. Binnenkort komt ook het beweegprogramma van Fysiogroep Waterland hier bijvoorbeeld bij!

Voor alles geldt: beweeg veilig! Trek schoenen aan om uitglijden te voorkomen en maak ruimte in de woonkamer om te zorgen dat u niet struikelt over kleedjes, meubels of snoeren.