Gemeente Waterland helpt minima hun koelkast of wasmachine te vervangen 

Oude koelkasten, wasmachines en vriezers worden dagelijks gebruikt en slurpen energie. Gemeente Waterland gaat inwoners die moeite hebben om de energierekening te betalen, helpen hun oude koelkast of wasmachine te vervangen door een energiezuinig model. De gemeente wil haar inwoners die niet meer dan 120 procent van het sociaal minimum verdienen tegemoet komen nu de energierekening voor problemen zorgt. De desbetreffende inwoners krijgen een cadeaukaart van 269 euro voor het kopen van een energiezuinig witgoed apparaat.

Inwoners die energiearmoede ervaren, hebben vaak geen financiële ruimte om oud witgoed te vervangen voor een energiezuinig model. Met deze cadeaukaart helpen we inwoners om een energiezuinig apparaat aan te schaffen. Hiermee kunnen inwoners zelf hun energieverbruik verminderen en zo structureel besparen op energiekosten.

 Wethouder Astrid van de Weijenberg: “De stijgende energierekening leidt bij veel huishoudens tot zorgen. Met deze financiële tegemoetkoming willen we het mogelijk maken dat ook inwoners die dit zelf niet kunnen betalen, kunnen profiteren van de voordelen van een energiezuinig witgoed apparaat. Dit is beter voor het klimaat, maar vooral bespaart het huishoudens energie én geld.”

 Gemeente Waterland start in de week van 10 maart met het uitdelen van cadeaukaarten aan inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening. De huishoudens die de cadeaukaarten krijgen zijn dezelfde huishoudens die de energietoeslag hebben gekregen. De regeling wordt uitgevoerd door Groupcard Commercial in samenwerking met het Regionaal Energieloket.  

Heeft u een vraag of hulp nodig bij het aanvragen van de cadeaukaart? Gan dan naar www.regionaalenergieloket.nl/waterland/kadokaart of stuur een mail naar kadokaart@regionaalenergieloket.nl . U kunt ook bellen naar 088 525 4110.