Gemeente Waterland helpt inwoners aan goed energiecontract

Gemeente Waterland wil inwoners die het financieel moeilijk hebben ondersteunen met persoonlijk advies over het afsluiten van een nieuw energiecontract. Omdat armoede en schulden een groeiend probleem zijn in Nederland en de prijzen van energie hoog zijn.

De gemeente is hiervoor aangesloten bij ‘Goedkope energie van gezondverzekerd.nl’ – dit is een initiatief van Bureau BS&F en Saemen. Hier krijgen alle inwoners die dit willen advies over óf het nodig is om over te stappen van energiecontract en eventueel hulp bij dit overstappen.

Voor de meeste inwoners met een vast energiecontract geldt dat ze deze het beste kunnen aanhouden. Maar vooral voor bewoners met een variabel energiecontract kan het beter zijn om over te stappen van leverancier. Op de site www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie staat een uniek aanbod van energiecontracten van een aantal geselecteerde energieleveranciers. Inwoners besparen hiermee niet alleen geld, maar worden ook direct geaccepteerd en betalen geen borg. Daar komt bij dat er alleen groene stroom wordt aangeboden.