Deuren dicht, winkel open: Waterlandse winkeliers krijgen deurbordjes om energie te besparen

Bordje voor op de deur met de tekst: Natuurlijk zijn wij open, de deur is alleen dicht om energie te besparen.

Voor ondernemers is het met de hoge energieprijzen soms noodzakelijk om de deuren dicht te houden terwijl hun winkel gewoon open is. Gemeente Waterland heeft daarom speciale bordjes laten maken die winkeliers op de deur kunnen hangen. Met deze borden is het voor bezoekers duidelijk dat de winkel open is en de winkeliers kunnen hun deur dicht laten. Dit is goed voor de portemonnee én de planeet.

Wethouder Economische zaken Roland Wolters: “We snappen goed dat de deuren die normaal wijd open staan, nu dicht blijven om de warmte binnen te houden. Met de hoge energiekosten scheelt dit voor ondernemers simpelweg een hoop geld. Met deze bordjes helpen we ondernemers duidelijk te maken dat bezoekers gewoon bij hen terecht kunnen.”

De eerste deurbordjes heeft de medewerker Economie, Gerda Gruis, vandaag uitgedeeld in Ilpendam. De rest wordt de komende week verspreid. Ook kunnen de winkeliers de bordjes ophalen bij het gemeentehuis. 
 

Foto van ontvangst eerste deurbordje in Ilpendam
V.l.n.r. Gerda Gruis (beleidsmedewerker Economie gemeente Waterland), Lonneke Vennix (vaste kracht Anne &Co), Maaike Pfann (vrijwilliger), Debby Geerlings (vaste kracht) en Sander van de Heijden (bestuur).