De Omgevingsdienst IJmond bestaat 20 jaar

De Omgevingsdienst IJmond, onder andere werkzaam voor de regio Zaanstreek/Waterland, bestaat dit jaar 20 jaar.


De Omgevingsdienst IJmond, onder andere werkzaam voor de regio Zaanstreek/Waterland, bestaat dit jaar 20 jaar. Veelal controleren zij wet- en regelgeving, zijn zij actief op het gebied van duurzaamheid,maar altijd is het de taak om te zorgen voor een schoon milieu en een veilige leefomgeving. Vanwege het 20-jarig jubileum wil de Omgevingsdienst weten: wat betekent milieu voor jou? Daarom organiseert de Omgevingsdienst een fotowedstrijd voor de inwoners van de 15 gemeenten in het werkgebied. Wil je meedoen? Stuur dan de gekste, leukste, meest inspirerende of mooiste natuur-, mlieu- of duurzaamheidsfoto in en maak kans op duurzame prijzen. Insturen van een foto kan via www.odijmond.nl/winnen. Daar lees je ook meer over de prijzen en spelregels.

Duurzame prijzen

De hoofdprijs is een infraroodscan van jouw woning, door het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Van de woning wordt een scan en ontvang je ter plekke advies met welke duurzaamheidsmaatregelen je zo min mogelijk energie en warmte verliest. Ook maak je kans op één van de drie Milieuboxen waarin je items vindt om energie te besparen en producten waarmee het milieu zo min mogelijk wordt belast. Ook is er een lieveheersbeestjeshuis en een DIY insectenhotel als prijs, beschikbaar gesteld door NME Beverwijk en Heemskerk.

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit het Dagelijks bestuur van Omgevingsdienst IJmond, het Duurzaam Bouwloket en leden van inwonersinitiatieven als ECO Heemskerk.