Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Waterland

Op woensdag 2 november komt de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, de heer Arthur van Dijk, op ambtsbezoek in Waterland. De commissaris legt binnen zijn ambtstermijn één keer aan alle gemeenten in de provincie een ambtsbezoek af. Burgemeester Van der Weele ontvangt hem in het gemeentehuis in Monnickendam onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Juliana uit Marken.

Het ambtsbezoek bestaat onder andere uit een gesprek met het college. In dit gesprek komen thema’s aan bod zoals het samenspel tussen college en raad, bestuurscultuur, regionale samenwerkingen, inwonersparticipatie en actualiteiten.

Burgemeester Marian van der Weele: “We zijn verheugd dat de commissaris bij ons op ambtsbezoek komt. We hebben een gevarieerd programma samengesteld waarbij we de commissaris een goed beeld kunnen geven van onze mooie gemeente en de belangrijke thema’s die spelen.”

Daarna volgt een bezoek aan het woningbouwgebied Galgeriet met een presentatie over het nieuwbouwproject, in Bierderij Waterland. Aansluitend gaat de commissaris in gesprek met een afvaardiging van de kernraden over de belangrijke onderwerpen die in hun kern/eiland spelen.

Vervolgens gaat de commissaris in de raadzaal van het gemeentehuis in gesprek met de raadsleden over onderwerpen als woningbouwopgaven, uitdagingen van agrariërs en de regionale samenwerking. Dit gesprek wordt live gestreamd op de website van de gemeenteraad.

Afsluitend vindt er een persmoment plaats. De burgemeester zorgt hier voor een passende uitgeleide voor de commissaris.