Column burgemeester: Twee jaar burgemeester van Waterland

Hieronder leest u de maandelijkse column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

11 maart ben ik twee jaar uw burgemeester. Die tijd is omgevlogen en terugkijkend is er veel gebeurd. Gelukkig kon de Corona pandemie geen roet meer in het eten gooien om u en de gemeente te leren kennen. Ik voel mij inmiddels helemaal thuis en merk ik dat ik samen met u, de wethouders, de gemeentelijke organisatie en de gemeenteraad veel moois kan realiseren. Dat geeft veel voldoening.

We gaan ook eind april weer een nieuwe kinderburgemeester installeren. Ik ga alle groepen 7 van de basisscholen langs om de kinderen te motiveren mee te doen. Ontzettend leuk om ook deze groep inwoners te leren kennen en ze te vertellen hoe belangrijk het is om je stem te laten horen. Dat heeft u hopelijk ook weer gedaan op 15 maart, om onze vertegenwoordigers in de provincie en waterschap te kiezen. In ons waterrijke waterland met de vele dijkversterkingsopgaven heeft het Waterschap een grote invloed op hoe onze omgeving eruit komt te zien. Belangrijk dus wie er met welke uitgangspunten aan het roer daarvan staat. En de provincie die een grote opgave heeft om onder andere het stikstofprobleem in goede banen te leiden. Als u dit leest zijn de stemmen geteld. Ik ben zeer benieuwd.

De organisatie van de Slag op de Zuiderzee is in volle gang, prachtig om te merken dat de herdenking van deze gebeurtenis zoveel vrijwilligers motiveert om de handen uit de mouwen te steken. De ambitie is groot en er zijn nog vrijwilligers nodig. Bij deze de oproep aan u om zich aan te melden als vrijwilliger of figurant voor de bestorming van de Zuidereinderpoort op 6 juli en de Slag op de 15e juli!

Hartelijke groet,

Marian van der Weele
Burgemeester