Column burgemeester Marian van der Weele

Hieronder leest u de maandelijkse column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,
 

Mijn column van de maand september is er bij ingeschoten. Het was voor mij persoonlijk een bewogen maand. Eerste een COVID besmetting en toen ik daarvan hersteld was ben ik naar Zeeland gegaan voor de laatste dagen van mijn moeders leven en het afscheid. In deze emotionele tijd is het mij weer duidelijk geworden hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn. Om te horen en te vertellen wat de invloed is van verlies en tegenslag in het leven en ook om elkaar te helpen om dat te verwerken.

Het is niet eenvoudig om daar de juiste woorden voor te vinden, de goede vragen stellen evenmin. De tijd nemen om te weten te komen wat belangrijk is in het leven, levert vaak de goede richting van het handelen.
Zoveel mensen hebben mij bericht gegeven van hun medeleven. Dat voelde als een warm bad waarvoor ik een ieder hartelijk dank!

Prachtig was het om stil te staan bij de afsluiting van de festiviteiten rondom de Slag op de Zuiderzee. Woorden schieten tekort om allen te bedanken die hieraan meegewerkt hebben!

De vluchtelingen in het van der Valk hotel Katwoude zijn gearriveerd. Diverse mensen uit de Waterlandse samenleving hebben zich bij mij gemeld om hun verblijf te veraangenamen. Dat is prachtig. Waterlanders die iets willen doen kunnen zich melden bij opvang@waterland.nl. Voor de mensen die hier een heenkomen zoeken voor oorlog en geweld is het belangrijk om te ervaren dat ze hier veilig zijn. Incidenten die plaatsvonden tegen hen konden verzacht worden door goed te luisteren naar wat ze nodig hadden. Zo kon een heftig emotioneel incident een begin worden van begrip en streven naar saamhorigheid. 

Hartelijke groet,
 

Marian van der Weele
Burgemeester