Column burgemeester Marian van der Weele

Hieronder leest u de maandelijkse column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

Na een heerlijke vakantie, wandelen in de Franse Alpen en Genua bekeken met mijn zoon, nu weer volop aan de slag. Over slag gesproken.. wat waren het een fantastische dagen in juli. Ik heb nog net niet geslapen in mijn, door de dames Ria en Anne gemaakte edele dracht, maar het scheelde niet veel. 10 dagen lang heb ik intens genoten van alle festiviteiten. Ongelofelijk onder de indruk van de organisatiekracht en saamhorigheid die deze viering tot een groot succes maakte voor jong en oud en alles daartussen!

Wat mooi om te ervaren wat 450 jaar Slag op de Zuiderzee voor ons allen opleverde: kennis over de vorming van ons land, de waarden die daaraan ten grondslag liggen, het doorgeven van onze vaderlandse geschiedenis aan de jeugd en nog zoveel meer!

En, het is nog niet afgelopen, 15 en 16 september de volksopera De Spanjolen, waar ik een bescheiden rol in mag spelen en 7 en 8 oktober het afsluitende weekend.

De Broekerfeestweek is weer prachtig georganiseerd en de talentenshow was weer fantastisch. Volgend jaar doe ik weer mee aan de Land over Zand race! Op naar Katwoude en Zuiderwoude in het eerste weekend van september!

De eerste collegevergadering na de vakantie zat vol met besluiten om Waterland veilig, schoon, mobiel en goed bestuurbaar te houden. En de voorbereiding voor de raadsvergadering in september. Er is veel te doen, de energie om aan te pakken ook!

En wat we ook gaan doen is de bankjes aan de Pierebaan snel terugplaatsen in de regenboogkleuren.

Ik wens alle kinderen een goed begin van het schooljaar!

Hartelijke groet,

Marian van der Weele

Burgemeester