Column burgemeester: De donkere dagen voor kerst

Foto van burgemeester Marian van der Weele

Lees hieronder de column van burgemeester Marian van der Weele.

De dagen zijn kort en de avonden lang. De coronamaatregelen maken dat we ’s avonds genoeg tijd hebben om terug te kijken naar het afgelopen jaar.
Voor mij stond 2021 in het teken van verandering, ik ben burgemeester geworden, mijn zoon ging uit huis en ikzelf ben verhuisd. Ik heb al veel Waterlanders leren kennen maar het frustreert me dat we nog steeds activiteiten af moeten blazen en uit moeten stellen naar een tijd dat we elkaar weer meer in het echt kunnen ontmoeten.

Velen van ons voelen angst om ziek te worden, hebben zorgen om de zorg en elkaar. Toch heeft deze tijd mij ook veel inzicht gegeven. Met de burgemeesters uit de regio mocht ik luisteren naar ‘Geluksprofessor’ Patrick van Hees. Hij vertelde ons dat geluk DOM is. DOM staat voor Doelen stellen en halen, Oplaadmomenten en Mensen ontmoeten. We worden gelukkiger naarmate we andere mensen zien, we dingen doen waar we energie van krijgen en we onszelf doelen stellen. En het klopt, als ik er net als u soms even doorheen zit, helpt het contact met andere mensen altijd. Even een praatje maken, horen hoe het met anderen gaat en ik kan er weer even tegenaan.

We hebben het advies gekregen om in de kerstperiode maar 4 mensen maximaal per dag op bezoek krijgen. Dat is jammer als u van plan was om met een groot gezelschap uitgebreid kerst te vieren. 
Ik hoop dat u de kerstdagen toch op een veilige manier met uw dierbaren door te kunnen brengen. 

Als we terugkijken moeten we naast gevoelens van frustratie en zorg ook blij zijn met de enorme veerkracht van onze samenleving.

Ik wens u de komende weken veel DOM en natuurlijk mooie kerstdagen!

Uw burgemeester, Marian van der Weele