Column burgemeester

Hieronder leest u de maandelijkse column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

Een maand geleden schreef ik over mijn tour langs de basisscholen om kinderen te motiveren voor de rol kinderburgemeester. Met drie kandidaten hebben de vicevoorzitter van de gemeenteraad, Yvonne Gras, de coördinator van de gemeente en ikzelf, een heel leuk gesprek gevoerd! De kandidaat wordt op 21 april bekendgemaakt en geïnstalleerd.

Wat de doorslag gaf is het voornemen van de kandidaat om aan alle Waterlandse kinderen te vragen welk onderwerp ze belangrijk vinden om te laten uitvoeren! En dat is precies het belangrijkste doel voor het hebben van een kinderburgemeester; in contact komen met de jonge generatie om te werken aan een nog mooier Waterland. Ik kijk erg uit naar de samenwerking!


Met het college van B&W waren we op bezoek bij het Huis aan het Water. We waren erg onder de indruk van de ingrijpende ervaringen die met ons gedeeld werden door mensen die een dierbare hebben verloren aan kanker of zelf met de ziekte moeten leven. Ook in deze gesprekken kwam het weer terug dat het zo belangrijk is om in moeilijke tijden het gevoel te hebben dat je er niet alleen voor staat. Prachtig dat in het Huis aan het Water die geborgen omgeving geboden wordt!

Met de gemeenteraad waren we op bezoek bij HVC in Alkmaar. Het bedrijf wat ons afval verbrandt, recyclet en composteert. De gemeente is aandeelhouder geworden van het bedrijf waardoor we ook invloed hebben op hoe, met nieuwe technieken, de verwerking steeds duurzamer verloopt. 

Een maand met veel inspiratie om ook de ingewikkelde discussies over begroting, regionale samenwerking, bouwplannen, dienstverlening en zo veel meer, met frisse blik en volle aandacht te kunnen voeren.

Daarnaast hoop ik dat u, net als ik, kan genieten van het beginnende voorjaar in onze prachtige gemeente en van de zomereik op het plein voor het gemeentehuis.

Hartelijke groet,

Marian van der Weele
Burgemeester