Column burgemeester

Hieronder leest u de maandelijkse column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

Het was geweldig dat er zoveel inwoners naar de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari in de Grote Kerk in Monnickendam zijn gekomen. Hoop ook dat veel mensen het konden volgen via omroep PIM. 5 Waterlanders deelden wat hun inspiratie was geweest in 2022 waardoor ze tot hun prachtige prestaties konden komen. Rode draad was wel: daadwerkelijk verschil willen maken, doen wat je hart je ingeeft, voortzetten wat je ouders je meegaven en concentratie door de stilte die de lockdowns bracht. De hapjes die de nieuwe Nederlanders hadden gemaakt waren een groot succes. Nog mooier hoezeer ze zich opgenomen voelen in onze samenleving. Ik was erdoor geroerd hoe fijn ze het vonden om onderdeel uit te maken van deze avond. Met hen en vele anderen zijn mooie connecties gemaakt.

Afgelopen week was ik op bezoek bij Herman van Elteren, sinds 2005 ereburger van onze gemeente en inmiddels 94 jaar. Onder begeleiding van Marten Horjus kwam ik veel te weten over zijn veelzijdig artistiek talent en prachtig beeldhouwwerk. Het was erg bijzonder om met hem stukken uit de Gijsbrecht van Aemstel op te zeggen, het toneelstuk waarmee hij furore maakte.

Het wordt nu echt zichtbaar dat het Galgeriet bebouwd gaat worden, het bouwrijp maken is gestart aan de kant van het Hemmeland.

Ik hoop dat 2023 ook voor u met inspiratie is gestart. Inspiratie hebben we allemaal nodig, ook om de dieptepunten in het leven aan te kunnen en vaak krijgen we dat door de connectie met anderen te maken.

Hartelijke groet,

Marian van der Weele
burgemeester