Column burgemeester

Hieronder leest u de maandelijkse column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

Zo tegen de kerstdagen kijken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waar we met elkaar weer volop konden deelnemen aan al die activiteiten die in onze gemeenschappen georganiseerd worden. Voor mij als uw burgemeester het jaar waarin ik de mensen in onze mooie gemeente kon leren kennen en werkelijk kon deelnemen aan festiviteiten en bijeenkomsten. Me realiserend hoezeer ik dat gemist had in de Corona periode. Dat zal voor u ook gelden. We kunnen elkaar weer opzoeken, mooie en droevige momenten delen met anderen bleek zo waardevol.

Het was ook een jaar met een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college. Ik ben erg trots hoe we ons, met u, barmhartig hebben getoond bij het opnemen van Oekraïners die moesten vluchten voor de oorlog in hun land. Waterlanders hebben een groot hart.

We hebben de energietoeslag ruimhartig gemaakt en doen veel om betaalbare en duurzame woningen in onze gemeente te bouwen. Een kleine gemeente kan daadwerkelijk groot zijn in het toepassen van maatregelen die verschil maken in het leven van mensen.

Ik hoop u te zien op de nieuwjaarsreceptie op 9 januari in de Grote Kerk in Monnickendam, waar we vol goede moed, met mooie verhalen van Waterlanders, het nieuwe jaar kunnen inluiden.

Voor u allen goede feestdagen gewenst!

Hartelijke groet,

Marian van der Weele
Burgemeester