Column burgemeester

Hieronder leest u de maandelijkse column van burgemeester Marian van der Weele. 

Beste Waterlanders,

Het werk van het bestuur van het mooie Waterland is enorm veelzijdig. Tal van onderwerpen vragen onze aandacht. Dat doen we met veel ambitie en inzet.

Na het bezoek van de commissaris van de Koning bevestigde de heer van Dijk dat het hem een goed beeld gegeven heeft van de bestuurlijke ontwikkelingen en uitdagingen en wat de Waterlanders zo trots maakt op hun gemeente. Dat was een geslaagde middag!

Bijzondere momenten zijn ook de naturalisaties. Mensen die in Waterland een nieuw thuis hebben gevonden. Het krijgen van het Nederlanderschap na een intensieve procedure is een prachtige gebeurtenis waar de nieuwe Nederlanders volop van genieten en wat gepaard gaat met mooie gesprekken over het verschil tussen het leven in het land van herkomst en hier.

Ik besteed veel tijd om in de Veiligheidsregio hard te werken aan een toekomstbestendige brandweerzorg. De inzet van duikteams en redvoertuigen alsook de opkomsttijden in het stedelijk gebied staan onder druk en moeten beter, daar wordt hard aan gewerkt. De gemeenteraad is ook op bezoek geweest bij de korpsen van Waterland. Bij de post Monnickendam kreeg men uitleg over het mooie werk wat de vrijwillige brandweermensen doen en over de samenwerking met het KNRM station Marken bij de inzet op het ijs.

En natuurlijk is Sinterklaas weer hartelijk verwelkomd in vier kernen! Wat een leuk feest werd het iedere keer voor de kinderen. Ik wens ze allemaal een hele leuke sinterklaasviering!

Hartelijke groet,

Marian van der Weele
Burgemeester