Column burgemeester

Lees hieronder de column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

Begin deze maand draaide ik een middag- en avonddienst mee met de politie in de regio. De wijkagenten hadden die dag samen deze dienst gepland om me hun werk te laten kennen. De meldingen waren stuk voor stuk het begeleiden van mensen in heftige situaties. Mijn respect voor het werk wat ze doen is groot. Met een combinatie van doortastendheid en zorgzaamheid weten ze mensen door de heftigste levensgebeurtenissen te begeleiden. Veel geleerd van ze. Ook van de vrijwilligster van de KNRM station Marken, die klaar staat om ondersteuning te bieden na een heftige actie. Het belangrijkste om te hebben bij een ingrijpende levensgebeurtenis is mensen die om je heen staan en je begrijpen zodat je het gevoel hebt er niet alleen voor te staan, zo vertelde ze me.

Saamhorigheid is ook wat nieuw aangetrokken ambtenaren van de gemeente mij vertelden wat ze tegenkomen in hun nieuwe werkomgeving. Mooi dat we dat kunnen bieden om ook u weer goed te kunnen dienen!

Het nieuwe bestuur van Slag op de Zuiderzee is langs geweest om te verkennen wat er nodig is om de festiviteiten in goede banen te leiden. Prachtige plannen die Waterland wederom op de kaart zullen zetten. De commissaris van de Koning, die op 2 november een werkbezoek brengt aan onze gemeente, krijgt na afloop een passende verrassing..

Ik wens u een veilige en saamhorige maand toe!

Hartelijke groet,

Marian van der Weele
Burgemeester