Column burgemeester

Lees hieronder de column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

Ik hoop dat u de afgelopen weken heeft genoten van de zomerzon. Zo op het einde van augustus is het al te merken dat de nazomer zich aandient door de dauw in de ochtend en de aardse geur buiten.

Hoop dat u ook genoten heeft van de vele activiteiten die de Waterlanders zo goed kunnen organiseren; de Broeker Feestweek, Parckpop in Ilpendam, de Visserijdagen in Monnickendam. Het Dorpsfeest in Zuiderwoude en de viering van 700 jaar Katwoude staan deze week op stapel! En zo mooi dat we dan ook de tijd nemen om de vrijwilligers die dit allemaal opzetten in het zonnetje te zetten. Het was fantastisch om al deze evenementen mee te maken en mee te doen. Ik hoop u te zien en uw mooie plannen te horen op 2 september in de Grote Kerk om de voorbereiding te starten van de viering van de Slag op de Zuiderzee. Een enthousiast team vraagt versterking en goede ideeën!

Afgelopen zaterdag hebben de Oekraïners in Lakeland met elkaar en met de mensen die ze ondersteunen een welkomstdiner georganiseerd. De sfeer was erg goed en de Oekraïense specialiteiten heerlijk. De gastvrijheid die we bieden wordt door hen enorm gewaardeerd. Ik heb de hoop uitgesproken dat hun kinderen in vrijheid in hun eigen land kunnen opgroeien.

Het politieke jaar vangt ook weer aan. De wethouders hebben zich ingewerkt op hun onderwerpen en het college is volop bezig om mooie plannen te maken voor Waterland. Met natuurlijk de niet aflatende ondersteuning van de medewerkers van de gemeente. De gemeenteraad gaat op 8 september van start met de voorbereidende raad.

Er moet me ook iets van het hart; de omgekeerde vlaggen. Een boerenzakdoek, pakkende teksten maken veel meer indruk om het protest kenbaar te maken en voorkomen dat mensen voor wie onze nationale driekleur van grote betekenis is, gekrenkt worden. Ik hoop dat we onze vlag op een eervolle manier kunnen laten wapperen op de momenten die we samen vieren of herdenken.

Het schooljaar gaat aanstaande maandag weer van start! De kinderen wens ik heel veel plezier, dit nieuwe schooljaar in hun nieuwe klas.

Hartelijke groet,

Marian van der Weele

Burgemeester