Column burgemeester

Lees hieronder de column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

De landelijke overheid heeft de coronamaatregelen versoepeld. Dat is ontzettend fijn voor ons allemaal! Per direct kunnen we weer zoveel mensen als we willen thuis ontvangen en de helft van de tijd weer naar onze werkomgeving. We voelen weer ruimte om ons sociale leven in te vullen zoals we dat willen. Dat betekent veel.

Als we nu weer mensen kunnen zien, voelen we wat we hebben gemist. Zonder scherm of mondkapje merken we dat contact veel meer kan bieden. Om stil te staan bij wat we hebben gemist en wat we weer kunnen doen, zijn gemeente, kerken en onze welzijnsorganisatie De Bolder in voorbereiding om een post-Corona evenement te organiseren. De Grote Kerk in Monnickendam zal de plaats zijn waar we samenkomen om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. De datum en invulling wordt natuurlijk bekendgemaakt. Snel hoort en leest u meer.

Aanstaande vrijdag 18 februari mogen ook de horeca en cultuursector weer open tot 1:00 uur. Geen 1.5 meter meer en zonder mondkapje! Wel nog het coronatoegangsbewijs tonen. En als je positief getest bent 5 dagen thuis in plaats van 7. Op vrijdag 25 februari volgen meer versoepelingen. Het verenigingsleven en het organiseren van evenementen kan weer volop worden opgestart. Ik verheug me erop u te ontmoeten op evenementen die de Waterlanders zo goed kunnen organiseren! Een e-mail aan bestuurssecretariaat@waterland.nl en ik ben van de partij!

De laatste raadsvergaderingen van deze bestuursperiode komen eraan, op 17 en 24 februari en 3 maart, met o.a. een belangrijke stap in de woningbouw op het Galgeriet. Er wordt hard gewerkt door de gemeentelijke organisatie om onze leefomgeving nog mooier en beter te maken.

Hartelijke groet,

Marian van der Weele

Burgemeester