Column Burgemeester

Foto van de burgemeester in de Haven van Monnickendam

Lees hieronder de column van burgemeester Marian van der Weele.

Beste Waterlanders,

Ik hoop dat u het jaar 2022 met energie bent begonnen. Een jaar met mooie doelen, veel ontmoetingen en momenten die u opladen. 

De maatregelen die het Kabinet op vrijdag 14 januari werden afgekondigd betekent voor velen een verademing, we kunnen weer meer sporten en fysiek winkelen. De horeca en culturele sector waaronder onze musea, daarentegen moesten weer een teleurstelling verwerken. Om ervoor te zorgen dat de uitval door zieken in de zorg en andere vitale sectoren beheersbaar blijft is het nodig om de gelegenheden waar we langer verblijven nog gesloten te houden. De inzet is natuurlijk om de hoge stijging door de super besmettelijke omikron variant te verminderen.

De ondernemers in de horeca wilde ik een hart onder de riem steken. Samen met de BOA’s (Buitengewone Opsporing Ambtenaren) Lars en Rene, maakte ik een ronde langs de horeca zaken. Uit alle verhalen die ik hoorde klonk zowel hoop dat men op korte termijn weer open kan, als moedeloosheid over het gemis aan inkomsten en de inzet op hun gastvrijheid. Een ondernemer zei ook, “als wij ons houden aan de regels, dan zijn we sneller open”. Laten we de ondernemers zowel mogelijk steunen door, waar u kan, bij uw lokale restaurants te bestellen.
Al is het werken in deze tijd een stuk moeilijker voor veel mensen, toch gebeurt er veel. 

De politieke partijen hebben hun verkiezingsprogramma’s klaar en met omroep PIM worden de verkiezingsdebatten ingevuld en gepland om u weer een goede keus te laten maken bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 18 maart aanstaande. Ook de verantwoordelijk ambtenaren zijn druk bezig met de voorbereidingen. Ook ik kijk uit naar deze bijzondere dag waarop we weer een nieuwe raad gaan kiezen. 

En wat ook mooi is.. onze buurtsportcoach Rachel Plaggenburg is genomineerd voor buurtsportcoach van het jaar.

Je merkt het, de dagen worden weer langer, de donkerste wintertijd ligt achter ons.We kunnen weer volop sporten. En hopelijk ook weer snel elkaar ontmoeten op evenementen! 

Hartelijke groet,

Marian van der Weele

Burgemeester Waterland