Burgemeester vertelt: Mee met de buitendienst

Burgemeester krijgt hulp bij schilderen van de stoep

Op woensdag 1 september heeft burgemeester Marian Van der Weele een bijzondere werkdag beleefd bij de buitendienst. Hieronder vertelt ze in haar eigen woorden hoe zij deze dag heeft ervaren. 

Katwoude

Vroeg uit de veren en me om 7 uur gemeld op de prachtige gemeentewerf in Katwoude. Daar ontvangen door de buitendienst en veilige werkkleding gekregen.

Selfie met de buitendienst


Eerste stop: Monnickendam

Na een korte kennismaking met Brian en Ruud op pad om een melding op te lossen op de Karn in Monnickendam. En dan zie wat een natte groeizame zomer doet... In een uur tijd met Brian 20m2 perk weer vrijgemaakt van onkruid en zo heeft de nieuwe beplanting weer volop ruimte. Ruud houdt zich bezig met de rest van het plein zodat het er weer wat strakker uit ziet. Rijdend door de stad jeuken onze handen om meer aan te pakken. De haagwinde woekert overal. Dat is het grote dilemma van de zeer betrokken groenploeg; men zou meer tijd willen hebben om het groen beter bij te kunnen houden, het budget laat dat echter niet toe, de kunst is om de door de gemeenteraad gestelde onderhoudsnormen zo goed mogelijk uit te voeren!


Burgemeester met hark

Broek in Waterland

Dan met Peter op weg naar een melding van een verstopte riolering in Broek. Zeer kundig weten Ruud en Ton de verstopping te traceren en weer vrij te maken. Weer een inwoner blij gemaakt. Verstopping zat niet in het stuk van de gemeente maar toch de service geboden, da’s nog eens serviceverlening! Interessant om de wereld onder de bestrating uitgelegd te krijgen.

Burgemeester bekijkt een verstopt riool in Broek in Waterland

Marken

Met Peter weer verder naar de volgende klus, gele band verven op Marken. Dat was vooral gezellig omdat veel inwoners Peter kennen na 24 jaar werken voor de gemeente en even stoppen voor een praatje terwijl wij doorverven. Zo leer ik ook weer meer Markers kennen!

Burgemeester en Peter verven stoeprand op Marken

Wat een leuke leerzame ochtend, ik kom graag weer een keer meehelpen!