Brug Broek in Waterland 11 december afgesloten

De N247 tussen de Broekermeerdijk en de Jaagweg is afgesloten op 11 december van 7.00 tot 20.00 uur. Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de N244, A7 en N235. Het asfalt op de brug in Broek in Waterland in de N247 moet worden vernieuwd. Slechter asfalt zorgt voor een langere remweg en dat is niet wenselijk. Daarom krijgt de brug een nieuwe laag asfalt.

Omleidingsroute
Voor autoverkeer tussen Amsterdam en Edam-Volendam betekent dat omrijden. De gele borden wijzen de weg. Fietsers, voetgangers en de nood- en hulpdiensten kunnen wel over de brug.

Openbaar vervoer rijdt ook om
De busverbinding tussen Amsterdam Noord en Volendam-Hoorn / Monnickendam kan niet over de brug rijden. Bussen rijden tijdens de werkzaamheden om via Purmerend.

Inwoners van Broek in Waterland die naar Monnickendam, Edam, Volendam of richting Hoorn (overstappen in Edam) willen kunnen van de normale halte gebruik maken. Voor inwoners van Broek in Waterland die tijdens de werkzaamheden naar Amsterdam willen reizen is een tijdelijke bushalte ingericht bij de brandweer Broek in Waterland aan de Eilandweg. Deze is via de voetgangerstunnel bereikbaar. Voor passagiers van en naar Amsterdam komt een tijdelijke halte bij de brandweer aan de andere kant van de brug. Vanaf daar rijdt er een pendelbus naar Amsterdam-Noord.

Meer informatie
Meer informatie over het werk aan de brug in Broek in Waterland staat op de regionale facebookpagina.