Boom geplant in Broek in Waterland

Op woensdag 6 april hebben Alma (8 jaar) en Lux (7 jaar) samen met burgemeester Marian van der Weele en wethouder Groen en Duurzaamheid, Astrid van de Weijenberg een boom geplant in Broek in Waterland. Alma en Lux willen meer bomen in hun dorp en hebben hiervoor handtekeningen ingezameld. Meer dan 70 mensen ondertekenden deze actie.

Burgemeester Marian van der Weele: “Een ontzettend goed en leuk initiatief van deze jonge inwoners van Broek in Waterland. Het is belangrijk dat jonge bewoners betrokken zijn bij de politiek en de lokale omgeving, dit stimuleren wij graag”.

Eerder hebben Marian van der Weele en Astrid van de Weijenberg samen met Alma en Lux en een medewerker Groen gezocht naar de beste plek voor de boom. Ook mochten Alma en Lux kiezen welke boom er moest worden geplaatst. Zij kozen voor een meidoorn. Dit is een boom die van nature voorkomt in Nederland. Op deze boom komen heel veel verschillende soorten insecten af, want de insecten “kennen” deze inheemse boom. In het najaar genieten de vogels van de rode vruchten die aan de boom komen.

Dit initiatief sluit goed aan op de groenvisie 2020-2024 van gemeente Waterland. Een van de doelen is namelijk het aantrekkelijk en groen maken van de leefomgeving van de bewoners. Zo plant de gemeente per jaar duizenden vaste planten aan. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nuttig om voeding te bieden voor insecten. Hiermee wordt dus ook de biodiversiteit versterkt.